Vuoden 2019 Lanttureseptikilpailun voittajaresepti – pähkinäinen suklaa-lanttukakku

Reseptin tekijä Anne Kiuru. Reseptikilpailun tuomarina toimi keittiömestari Arto Rastas, joka luonnehtii voittajareseptiä seuraavasti: ” Mielestäni tässä reseptissä on hienosti oivallettu uusi käyttötarkoitus lantulle. Lantun ominainen makeus on juurikin sopiva tukemaan voimakkaan suklaapitoisuuden omaavia suklaita joista taas ominaisesti löytyy paljon karvautta. Jotenkin toivoinkin tällaista innovatiivista makujen yhdistelemistä. Tässä on loistava esimerkki kuinka rajoja voi rikkoa ja nykypäivän kokkailulle onkin hyvin tyypillistä, että ns. suolaisiksi miellettyjä raaka-aineita käytetään jälkiruuissa. Lanttu ja suklaa ei ole klassikko yhdistelmä, mutta sitä se tottavie voisi olla. Lisäksi kakun rakenne näyttää kuvassa kerrassaan loistavalta, mehukkaalta ja heti tulee mieleen, että tuota pitäisi päästä maistamaan.”

Pähkinäinen suklaa-lanttukakku

3 munaa

3 dl sokeria

4,75 dl karkeita vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 tl soodaa

0,25 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

80 g Reilun Kaupan tummaa suklaata 72 % rouhittuna

1,5 dl hasselpähkinärouhetta

150 g créme fraichea 18 %

1 dl rypsiöljyä

100 g (3 dl) lanttua karkeana raasteena

Vuokaan ( 1,8 l )

nokare pehmeää voita

mannaryynejä

1.      Voitele vuoka ja jauhota mannaryyneillä.

2.      Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda, suola, vaniljasokeri, suklaa sekä pähkinärouhe. Sekoita.

3.      Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi.

4.      Lisää puolet jauhoseoksesta joukkoon. Kääntele sekaisin.

5.      Lisää ranskankerma sekä öljy ohuena nauhana joukkoon kevyesti sekoittaen.

6.      Lisää loput jauhoseoksesta. Kääntele sekaisin.

7.      Lisää lopuksi lantturaaste, sekoita kevyesti joukkoon.

8.       Kaada vuokaan, paista noin 1 tunti 170 asteessa uunin alatasolla.