Laukon kartanon tapahtumia

laukon ritarit2

Historiatapahtumat
Suuri historiakesä käynnistyy 9.–10. kesäkuuta Juhana-herttuan ritariturnajaisilla. Rohan tallien ritarit ottavat tuolloin mittaa toisistaan uudessa komeassa turnajaisspektaakkelissa. 7.–8. heinäkuuta järjestettävän Muinainen Laukko -festivaalin aikana kartanon puistoon leiriytyy toistasataa soturia, kauppiasta ja käsityöläistä. Tiedossa on vauhdikasta esihistoriallista markkinahumua taisteluineen, konsertteineen ja kilpailuineen!

Puistokonsertit
Laukon kartanon ainutlaatuinen kesäkonserttisarja käynnistyy 30. kesäkuuta, jolloin puistolavalle nousee maailmankuulu oopperalaulaja Jaakko Ryhänen. Seuraavan seitsemän viikon ajan Laukossa nautitaan aina keskiviikkoisin ja lauantaisin jazzista, rhythm and bluesista, soulista, swingistä, teatteri- ja kamarimusiikista. Kesäkauden päättää 11. elokuuta Jean S:n tähdittämä superlauantai.

Näyttelyt
Laukon lukuisissa näyttelyissä huikea historia kohtaa taiteen, antiikin ja arkeologian. Tänä vuonna päärakennuksella nähdään mm. Suomen Kansallismuseosta kotiin palaavia muinaisia ja ritarillisia aarteita. Esillä on myös harvinaista historiallista ja kalevalaista taidetta. Pihapiirissä hämmästellään mm. Laukon vuoden nykytaiteilijan, karnevalistisen puukuvanveistäjän, Tapani Kokon Pakanakirkkoa ja Tapsan-Grilliä.

Laukon kartanon juhlatalli

Ravintola & Terassit
Juhlatallissa sijaitsevassa Laukon ravintolassa herkutellaan kesällä suositulla kartanolounaalla. Keittiömestarin grilli-illat jatkuvat viimevuotiseen tapaan maisematerassilla. Juomia, jäätelöä ja muita herkkuja tarjoillaan kesällä Kahvikulmassa, Talli- ja Puistoterassilla sekä Shampanjabaarissa. Tarkemmat tiedot ravintolapalveluistamme löydät verkkosivuiltamme: www.laukonkartano.fi.

Kartanopuoti
Juhlatallissa sijaitsevassa suuresta kartanokaupasta löydät ihanat menneen maailman inspiroimat korut, lelut ja sisustusesineet. Tule ja ihastu täysin ainutlaatuiseen kartanokauppaan!

laukon kartano

Lasten Laukko
Aurinkoisena kesäpäivänä Laukko on upea koko perheen retkikohde. Perheen pienimmät viihtyvät Satupolulla ja Leikkimökissä. Kouluikäiset seikkailevat Salaisuuksien polulla ja Keppariradalla. Kuuden hehtaarin kartanopuisto tapahtumineen tarjoaa ihastuttavat puitteet isolle tai pienelle piknikretkelle.

Ryhmien Laukko
Laukko on ainutlaatuinen kulttuuriretkikohde. Kaunis kartanomiljöö ja korkeatasoinen ravintola luovat ainutlaatuiset puitteet myös omille juhlille. Laukon kartano on tilauksesta avoinna ryhmille pääsiäisestä jouluun. Lue lisää ryhmien tietosivuilta (www.laukonkartano.fi)
tai ota yhteyttä myyntipalveluumme (arkisin klo 10–14) 0400 237 380.