Vesilahden kirkko

Vesilahden kirkko vuodelta 1802, kivisakasti 1400-luvun lopulta, kellotapuli vuodelta 1782 ja kirkkomaa Vesaniemessä Pyhäjärven rantamaisemissa muodostavat kauniin vierailukokonaisuuden.

Vesilahden kirkko

Kirkko on avoinna yleisölle kesällä arkisin klo 9–15 ja muulloin sopimuksen mukaan. Kirkon esittelijät ovat ryhmien käytettävissä ennakkovarauksella, jolloin on mahdollista kuulla tarkemmin kirkon ja seurakunnan historiasta ja esineistöstä sekä vierailla kirkon vieressä olevassa kivisakastissa. Kivisakastissa järjestetään kesällä pienimuotoisia hartaushetkiä myös keskiaikaiseen tyyliin. Myös hautausmaahan on mahdollista päästä tutustumaan oppaan johdolla.

kivisakasti

Ensimmäinen maininta Vesilahden silloisesta katolisesta seurakunnasta löytyy vuodelta 1346 Turun Tuomiokirkon Mustasta kirjasta, jossa mainitaan sen aikainen kirkkoherra Benedictus Thomae. Seurakunta oli aikanaan emäseurakunta, johon kuului osa nykyisistä naapurikunnista. Seurakunnan suojeluspyhimyksinä olivat Pyhä Pietari ja Pyhä Paavali. Pietarin avain koristaakin Vesilahden vaakunaa. Kirkon arvokkain esine on krusifiksi 1400-luvun alkupuolelta. Hautausmaalla on 1800-luvulta olevia uniikkeja seppä Karl Lindin tekemiä rautaristejä.

Opastetun Klaus Kurjen tien kierroksen
yhteydessä varaukset myös
Matkailuneuvonnan kautta p. 050 389 5265

Kirkko ja hautausmaa
Rautialantie 208, 37470 Vesilahti